Over ons

OVER ONS

De bedenkers en uitvoerders van deze documentatie website zijn:

Valentijn Korteling (1938)
zoon van Herman Korteling en Rie Korteling-Otto

en

Gerteke Korteling-Brans (1942)
dochter van Arend Brans en Jos Brans-v/d Woerd

Beiden zijn wij geboren en getogen in Deventer en in de jaren `50 op de middelbare school geweest in het, toen gloednieuwe, gebouw aan de Nieuwe Markt. Vanaf 1963 werken en wonen wij in Zaltbommel en meestal hangen er wel enkele Korteling schilderijen bij ons aan de wand.

Toen Herman Korteling in 1994 overleed kwam zijn omvangrijke collectie bij ons. Aanvankelijk alleen in opslag omdat we toen simpelweg te weinig tijd hadden er op serieuze wijze aandacht aan te besteden.

Na 2005 kwam er wel tijd en gelegenheid en mede gestimuleerd door nieuwsgierige vragen van de kleinkinderen is in 2007 besloten tot een concreet project voor de documentatie van het Korteling schilderserfgoed.

In eerste instantie was het bedoeld als een soort familiedocument maar al bij de start bleek er een veel bredere belangstelling te bestaan.

De taakverdeling is zo dat Gerteke al het computerwerk doet, dus in feite de fotoboeken en de website verzorgt. Valentijn organiseert de contacten, maakt de foto`s, verzamelt de gegevens en maakt de teksten.

Wij hebben geen kunsthistorische achtergrond, maar hebben in de loop der jaren wel vrij veel gezien en gelezen en ---- al doende leert men.

"hoe het begon in najaar 2010"